Tuesday, December 13, 2011

Facebook Bakal Menjadi Laman Sosial Berbayar?!!


Pengguna facebook bakal dikenakan bayaran?Biar betul?Confirm?Kali ini nampaknya encik Zuckerberg akan benar-benar melaksanakan apa yang paling tidak diingini oleh para pengguna facebook.Mau kencing pun kena bayar sekarang bro...

Menurut sumber perisikan yang aku upah untuk menyelongkar laci encik Zuckerberg, facebook dikatakan bakal mewujudkan 2 option kepada pengguna laman web sosial itu bermula tahun hadapan, Facebook Free dan Facebook Pro.Untuk account free, pengguna tetap boleh menggunakan account mereka seperti biasa, tapi dikhabarkan size untuk gambar dan video yang boleh di upload dan ditonton melalui account biasa ini akan dilimitkan, tidak seperti apa yang dinikmati oleh pengguna facebook sekarang.Status update juga dikatakan akan dilimitkan kepada 1 atau 2 kali saja SEHARI kepada pengguna free account, tidak seperti sekarang yang mana ikut suka kepala hotak akula nak update berapa kali sehari..Serius...

Menurut sumber itu lagi, pengguna account free akan perlu melalui proses 'survey' setiap kali login masuk ke account free tersebut.Berbeza dengan pengguna account Pro yang akan tetap akan menggunakan account mereka seperti biasa tanpa sebarang limit dan survey seperti yang dikenakan pada account free.Dikhabarkan lagi, account Facebook Pro bakal dikenakan caj bayaran sebanyak USD10 per month!!


Sebagai permulaan, facebook dikhabarkan bakal memulakan proses eksperimen di US terlebih dahulu sebelum melancarkannya kepada pengguna di seluruh dunia.Untuk game pula, dikatakan pengguna hanya akan dapat mengakses dan bermain game selepas membeli pakej-pakej tertentu dengan harga yang belum ditentukan lagi...Pendek kata, no more free games...Mainla angry birds sorang-sorang, no more mafia wars....


Hah, USD10 per month?Kalau convert ke duit Malaysia da jadi dekat-dekat RM30 tu..Survey?Really annoying.Aku kalau jumpa website yang ada survey-survey ni jangan harapla aku buat survey tu, memang cepat-cepat berambus punya.Rumours?Kita tunggu dan lihat.Kalau betul, nampaknya penghijrahan beramai-ramai ke google+ kemungkinan akan berlaku..Silap-silap ramai yang bukak balik account Friendster yang sudah berkulat...Friendster?Erk, takpalah..Aku dengan blogger ja lah kalau rumours ni betul....

Untuk encik Zuckerberg, nasib opis ko bukan dekat Malaysia.Kalau opis ko disini, lepas ko launch projek bangang ko ni mungkin lepas tu ko takda opis dah..Sebab semua orang-orang hantu kak limah akan datang bako opis ko..Kite bako kite bako...Lantak ko la, mau padam terus pun facebook ni aku tak kisah..Benci betul aku dengan facebook timeline bangang ko ni.Kecik-kecik tak nak mampos, sudah besar menyusahkan orang...Mau la ditampar...huh...

Apapun, rumours ni belum confirm..Dan rasanya takkan confirm kot..Sebab ini cuma IMAGINASI aku saja...huahahaha...menggelabah...Tak baca ka apa slogan facebook?"It's free and always will be".Tunggulah sampai Zuckerberg ubah slogan facebook ke "Today it's free but tomorows maybe"...huehehehe....

Sorry, takda idea mau buat entry apa sebenarnya..Layan ja lah lawak antarabangsa encik Min Siam....ekekeke..Jangan marah haa...Adioss....

P/S : Ketawa itu awet muda...





Sumber : Google images & kepala hotak aku....(^___^)V

15comments:

Haida Surayasaid...

oke honestly..
siyez lawak ! tk tahan nk gelak.
>_< suke entry ni ! <3

~ayusleeping~said...

kelakar la....ayu nak mintak copy entry nie leh??hehe~

Mr. Hardysaid...

@Haida Suraya entry merapu pun ada orang suka jugak rupanya hehe...thanks (^__^)

@ayusleeping boleh..amik ja la...free of charge..heehe (^__^)V

SAIFUL ANUAR BAHARUDINsaid...

sadis... hahahahaha

NZ Diazsaid...

haha kalau betul habisla kena hentam macam ShoutMix. :D

ahowk orang islamsaid...

hurm.. add kawan kat google+ LA. HEHEHHEE.. PAYAH KAN. ITU INI SEMUA X KENA..

Aiman Isasaid...

T_T T_T

aku tertipu T_T

Mr. Hardysaid...

@SAIFUL ANUAR BAHARUDIN memang sadis bro..bayangkan klu nk login kena buat survey dulu bru boleh login...mesti ramai yg menyampah....hahaha... ;)

Mr. Hardysaid...

@NZ Diaz nasib baik cuma imaginasi saja...klu x konfem putus lidah si zuckerberg asyik tergigit ja sebab kena maki...haha..

Mr. Hardysaid...

@ahowk orang islam Google+ pun ok jg sebenarnya bro, lg simple banding dgn fb skrg ni,byk org komplen ttg privasi breach..kn fb tenggah berdepan dgn saman dr sekelompok org yg x puas ati ttg security n ancaman mklumat privasi bocor...coming soon akan ada 1 lagi social media baru yg bakal muncul...nti tengok update ;)

Mr. Hardysaid...

@Aiman Isa tipah tertipu bang...hehehe... ^0^

Eiein D'said...

ahahahh.. mati2 ingat betul2 rupanya tipu T.T

Mr. Hardysaid...

@Eiein D' bukan tipu, bohong ja...ekeke (^__^)V

TiraPengemissaid...

tak rasa nk gelak walaupun nk tergelak sbb sedey...sobsss

Mr. Hardysaid...

@TiraPengemis hehehe terkono jugak...jgn marah haa.... ;D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Amazing!