Sunday, March 24, 2013

Hanis Zalikha Kena Buli


Soalan : "Derr..Sejak bila blogger conspiracy jadi mat bunga tulis pasal pompuan ni?Lu buang tebiat ka hapa?"
Jawapan : "Suka hati gua la.Blog gua.Lu tak puas hati apasal, jeles ka gua tulis pasal GF gua nih?"

Anyway, the reason why gua tulis pasal si GF gua ni :
1. Gua penat tulis pasal benda serius.Sesekali tulis pasal pompuan cantik apa salahnya.
2. Kan gua dah cakap, GF gua.Suka hati gua la.

Hahaha.Merapu.Perasan tahap dewa.Keh keh keh.Marah BF dia nanti.

 Sebenarnya gua terbuat posting ni sebab gua tersalah tekan channel TV3 & nampak drama ni.Tajuknya AKU BENCI MAMA.Gua ni sebenarnya bukannya peminat drama melayu ni, apa lagi yang tangkap leleh macam ni.Tapi memandangkan heroin dia GF gua si +hanis zalikha, gua dengan hati yang ber'taman'kan bunga taik ayam pun buatlah satu review.

Cerita ni mengisahkan seorang gadis bernama Liana lakonan GF gua Hanis Zalikha, seorang gadis yang mengalami masalah rumahtangga.Eh silap, masalah dalaman keluarga.Pastu mak dia hantar dia masuk U & memula dia masuk, dia kena buli suh cuci kain.Pastu minah yang yang buli dia suh cuci kain tu akhirnya jadi kawan dia.Pastu ada sorang mamat nih ngorat dia, bagi sekor hamster suh dia jaga pastu mamat tu jadi tunang dia...

PERGHH haprak betul la lu buat review der..

 Gua sebenarnya tak pandai la nak buat review telemuvie drama nih.Kalau nak tahu gi tengok ja la kat blog dia, dia ada update pasal drama nih.Gua cuma nak komen pasal lakonan dia ja..

1st time gua nengok dia berlakon dalam sebuah drama full length sebagai watak utama.Yang filem dia tu, tah apa kebenda tajuk tu, gua belum tengok lagi.Nanti la gua download torrent.Apapun, komen gua :

1. Boleh tahan, walaupun secara keseluruhannya agak 'kaku'.Banyak yang perlu dibaiki.Jauh lagi nak sampai tahap cam Lisa Surihani, or at least, Eja.Anyway, it's a good exposure for her.Keep it up.
2. Muka dia dah matured sket.Tak nampak macam baby-baby sangat lagi.Apapun GF gua ni masih tetap ayu & jelita macam memula gua kenal dia dulu.Tapikan, kalaulah dia ni pakai tudung & tutup aurat, gua boleh gerenti lagi ramailah jejaka yang masuk hospital mental kena sawan angau..
3. Gua pernah cakap dulu, yang dia ni bakal akan menjadi 'The Next Big Thing' dalam industri hiburan Malaysia ni kalau kena caranya.Gua bagi komen ikhlas nih, sebab gua memang nak tengok dia ni pergi jauh. Apapun, 1 ja gua nak wish dekat dia ni, GOOD LUCK sayang.

HOIII kau buli berenti perasan ka, ramai suda orang rasa mau muntah tu...

Satu hal ja yang gua konpius.Dipermulaan cerita tu TV3 tulis nama dia Hanis Zulika, bukan Hanis Zalikha.Ke itu memang nama betul dia atau tukang taip tu gagal BM?Ke canne?

Cukuplah gua merapu meraban untuk kali ni.Nanti ramai yang masuk sepital sebab kena sindrome menyampah.Nunait.

Wassalam.


(^__^)


Credit : Google & Hanis Zalikha

14comments:

ablxhrsaid...

dia kaku part scene nangis .tak boleh keluar air mata .kahkah but still cute

El Hardysaid...

@ablxhr aa part nangis mmg betul..dia nangis x nmpk natural,mcm paksa...tp boleh la..kna byk training lg gf gua ni....
(^__^)V

Mohd Ridzwan Abdullahsaid...

Anyway, GF lu cantek wei... :) hahahaha

El Hardysaid...

GF la sangat,dlm mimpi ja la...ekekekew :)

Carlos Santiagosaid...

aku lebih suka emma maembong. hahahah

Nurul Farahizzatisaid...

GF lu ke? wa nak gelak kekuat2.. kahkahkahkah!!!

El Hardysaid...

@Carlos Santiago emma maembong?ow yg ni ex GF gua der..tp kitorg dah clash..dia tglkn gua sbb dia xleh nk trima yg gua ni hensem sgt....wakakaka :D

El Hardysaid...

@Nurul Farahizzati asal lu x caya ke?memey GF gua arr...tp d alam lain....ekekekekew

(^__^)v

~ayusleeping~said...

wah, gf lu artis rupanye...hihi~

El Hardysaid...

@~ayusleeping~ jgn x pcaya..hoho :)

Vee Leasaid...

Wakakaka.. Tunggu la serangan dari BF dia yg lain2 :p

El Hardysaid...

@Vee Lea i'm her no 1 what (perasan tahap naga) ekekekekeke :D

Dkna Abzasaid...

oh hanis :)

El Hardysaid...

eheheh :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Amazing!