Tuesday, November 29, 2011

Tanda-tanda Anda Menghadapi Masalah Mental?!!

Semenjak dua menjak ni, masalah tekanan mental dilihat semakin menghantui penduduk planet bumi.Semakin banyak tindakan dan perlakuan manusia yang gua lihat telah menyimpang jauh dari norma-norma manusia normal..Berikut adalah tanda-tanda serius yang perlu anda perhatikan, dan sekiranya anda mengalami salah satu daripadanya, mungkin anda adalah seorang penghidap penyakit mental....


  1. Anda sentiasa menghadapi masalah untuk bangun tidur......


2. Tengkuk anda sentiasa merasa sakit dan susah untuk memusingkan kepala...... 


3. Rambut anda sentiasa kusut masai walaupun setelah mandi dan menggunakan syampu terbaik.....


4. Berat badan anda terus meningkat dengan mendadak walaupun anda telah berusaha keras untuk menurunkan berat badan......


5. Anda sentiasa merasa diperlakukan dengan tidak adil oleh persekitaran anda.....


6. Anda sentiasa merasa diri anda sering diperbodoh dan dipermainkan......


7. Anda sentiasa merasakan diri anda seolah-olah basah kuyup akibat sering diperkotak-katikkan oleh oleh sahabat-sahabat anda yang berperangai seperti mangkuk hayun.....


8. Anda sentiasa merasakan diri anda tersepit dengan pelbagai masalah..dan kayu.....


9. Anda sentiasa merasa terasing walaupun ditengah keriuhan tetamu.....


Dan yang terakhir sekali....
10. Anda sentiasa merasa...keseorangan dan merasa amat takut..fobia..seperti ada makhluk lain yang bersama dengan anda di dalam rumah.....Ala tomey-tomey.....hehehehe...


P/S : Sebenarnya ada jugak point dalam tu yang betul, yang sebahagian lagi cuma menyedapkan cerita.Kalaulah hidup ni macam kucing kan bagus, asal lapar mengiau, nak landing cari sofa dalam rumah tuannya...Dalam kotak pun boleh.Tapi malangnya hidup ini tidak seindah dan semudah itu...Walau macamana susah sekalipun kehidupan yang kita lalui, hidup mesti diteruskan.Tekanan dan himpitan mental itu lumrah, bukan hidup namanya kalau takda masalah.Teruskan berdoa dan berikhtiar, semoga sebelum tiba di penghujung jalan kita akan ditemukan dengan cahaya kehidupan impian sebenar, dunia dan akhirat InsyaAllah...As-Salam.....Adioss... (^__^)





Photo Credit : Yahoomail Group

6comments:

hardy_hunt2said...

ala tomey2...hehe ;)

hardy_hunt2said...

takda la jadi mangsa...sebagai perumpamaan ja tu...lgpun syg gambar2 kucing tu klu dibiarkn dlm email org x tengok.... ;)

Azura Padrisaid...

heheheheheheheh comel2 kucing 2 kan... cian kucing 2 jadi mangse lak...

cintazulaikhasaid...

hahaha...sayalah kucen itu...ala tomey2

tp xgila hokey..

MaMa Reysaid...

alolo..kiut bagia tu tingau..

err..sy punya berat badan naik..alamak...

El Hardysaid...

@MaMa Rey eheh..klu gamuk mcm tu tingau indapa jg tu mama rey...kiut jg bogia hehe :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Amazing!