Tuesday, November 1, 2011

Banjir Bulan November



November Rain.Aku memang minat gila lagu ni.Performed by salah sebuah band faveret aku sepanjang zaman, kumpulan Pistol & Bunga Mawar (Guns & Roses).Lagu yang membawa kenangan kepada aku.Peh terlayan jiwang la pulak.Tapi betul, bulan November memang membawa banyak cerita story-mory dalam hidup aku..

Bangkok, Thailand

Kalau dulu, bulan November ni juga la musim hujan kaw-kaw punya datang.Tapi dunia sekarang dah berubah, bencana datang tanpa di duga.Sebelah pagi panas suria membakar bumi, tup-tup petang dah banjir..Negara jiran dah hampir lumpuh gara-gara banjir yang melanda.Semoga kita terselamat daripada malapetaka akibat kerosakan yang dilakukan oleh tangan manusia sendiri..

Bulan ni jugak la bulan kelahiran sang penulis yang tidak bertauliah ini.Xda apa yang diharapkan, cuma mudah-mudahan dipanjangkan umur untuk terus berjuang menjadi 'orang' di atas muka bumi ini.Amiin..

Dan pada bulan ini juga la aku kehilangan banyak 'benda' yang sangat aku hargai & sayangi, dan akan datang bakal kehilangan sesuatu lagi untuk kesekian kalinya..Perggh ayat wa cakap lu..Tapi takpa, lets by gone be by gone..Allah tidak menguji seseorang manusia itu dengan sesuatu yang tidak boleh dihadapinya..Yo bro apsal lu emo semacam ni, lek aa...haha.Dunia memang macam ni, adakalanya kita di atas adakalanya kita dibawah, tak gitu.Just be strong, hadapi dengan senyuman, mudah-mudahan semuanya akan baik-baik saja..(^_~)


November, lu memang hebat!Chalo beteh

Photo Source : Google Image

2comments:

Zulfahmisaid...

Hari ni, 1 Nov 2011, tempat aku hujan lebat gila sampai air naik...

Memang lagu November Rain sangat sesuai dimainkan pada saat2 begini

Hardy_Hunt2said...

dunia da berubah bro,panas pagi petang boleh banjir...november rain ngan pisang panas perrggh....;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Amazing!