Friday, November 4, 2011

Cantik Tapi Bodoh!

Cantik tapi bodoh.Takut kena rogol, tapi pakai tak senonoh.Deskripsi yang sangat sesuai diberikan kepada para ladies yang berkeliaran diluar sana dengan pakaian yang kurang benang dan kain.Hampir saban hari dalam media massa dan cetak terpampang kisah yang sama.Rogol dan bunuh.Faktor penyumbang utama bagi aku sebenarnya satu saja, cara berpakaian.Tau la kamu tu cantik, tapi takkan semua benda nak tayang pada orang.Pak imam berkopiah putih pun boleh luntur iman kalau terpandang, apatah lagi orang muda yang berdarah panas.Korang tak takut ka??

Sekadar gambar hiasan.Mak aih luluh iman...
Aku tak menujukan statement ini kepada semua wanita ok, siapa makan cili dia terasa pedas.Dalam kondisi susun atur sosial masyarakat yang semakin terumbang-ambing sekarang, ditambah lagi dengan kesakitan mental manusia yang semakin menular umpama virus trojan horse, kebijaksanaan kaum hawa dalam membawa perawakan diri adalah sangat diperlukan jika ingin terselamat dari menjadi mangsa penjenayah seks.Engkau tak perlu bertudung dan menutup aurat jika tak bersedia, hanya dengan berpakaian sopan sesedap mata memandang pun dah cukup.Ni aku nak tanya, best sangat ka pakai pakaian kurang benang dan kain tu?Dah la sejuk, masuk angin, kena gigit nyamuk lagi.Kalau dah cantik, tak payah pakai seksi pun orang tetap akan kata cantik juga..
Salah satu contoh pemakaian bangang.
Sapa ajar kau pakai tudung & pakai baju camtu ah??

Aku sebenarnya terpanggil untuk mencarut tentang perkara ni sebab aku sendiri pun adakalanya tak tahan dengan 'pemandangan indah' yang sering diberikan secara percuma oleh kebanyakan wanita di luar sana.Menyakitkan mata, hati dan jiwa para jejaka..Huh!Jika si jejaka hanya sekadar memandang dan menikmati pemandangan itu tanpa sebarang niat buruk tidak mengapa, tetapi bagaimana sekiranya yang memandang itu adalah si pemangsa ganas, yakni seorang seks maniac?Potensi anda untuk menjadi headline berita buletin utama sebenarnya mula meningkat naik sebaik sahaja anda melangkah keluar dari rumah dengan pakaian kurang kain anda.

Diana Amir, sorang artis yang budget hot dengan pakaian
kurang kainnya.Tapi dengar cerita sekarang dah bertudung.Alhamdulillah
Golongan artis sebagai role model dan trend setter kepada masyarakat sepatutnya boleh memainkan peranan yang berkesan dalam mendidik masyarakat tentang kesan negatif pemakaian pakaian kurang kain dan benang ini.Namun apa yang berlaku?Pergilah beli mana-mana majalah hiburan tempatan, pasti ada posing maut berdarah hidung artis wanita kurang kain.Secara tidak sedar, mereka sebenarnya sedang mempromosikan sesuatu yang negatif kepada pembaca terutama golongan muda yang mudah terpengaruh.Mak bapak sakit kepala di rumah, baju kurung bersarang dalam almari tak bersentuh sedangkan pakaian kurang kain menjadi anutan tubuh.Jika ditegur katanya ikut trend.Jika dimarah katanya engkau kolot.Sang artis pula tanpa rasa bersalah berjalan bangga kerana trend anutannya menjadi ikutan.Nanti kalau dah jadi masalah, masing-masing tuding menuding salah menyalah.Apa la nak jadi...

I think thats all for now.To all my sayang's & ladies out there, kawallah keterampilan diri anda.Maaf sekiranya artikel ini tertembak tepat ke arah batang hidung sesiapa yang membaca.Aku buat statement ni sebab aku sayang dekat korang tau, betul ni..hoho.Bukan nak mengajar, sekadar mengingatkan.Bagi yang muslim, aurat itu mahkota yang perlu dijaga sebaik-baiknya.Bak kata pepatah komik,"jangan setelah keranda diusung barulah kau bercucuran air mata".Believe me, semakin banyak kain yang menutupi tubuhmu, maka semakin jauhlah malapetaka daripada menimpa dirimu InsyaAllah..Fikir-fikirkan.Chalo beteh  (^__~)V



Photo source : Google Images

16comments:

Idasaid...

wow! nice entry.. ni pandangan jujur seorang lelaki..yang pompuan tu sila baca dan ambil iktikbar.. :)

Hardy_Hunt2said...

thanks ida.cuma sebagai perkongsian...

sha my heartsaid...

=) senyum, tak perlu kata apa2.
seorang perempuan, suar dimengertikan. haha~ *tetiba. perempuan ni senang terpengaruh dengan pakaian seksi dan cantik.

Sebab tu la Islam tekanan pasal pakaian dan aurat. tapi sebagai manusia biasa, nak melaksanakan tu bukan senang kecuali dengan amal dan taqwa =) berpesan kepada diri sendiri jugak.

sha my heartsaid...

suar= sukar.

typo

hardy_hunt2said...

@2fda40272da2f16fe5a72a20ea688e49 thanks for coming n supporting my blog.happy reading..;)

Ketulpoketsaid...

wow~ something wortable to "view"~~ lol!

hardy_hunt2said...

amiiinn....^__^

hardy_hunt2said...

@c51a0e8f43545d29c327eac957aaffcd bkn x nk pk, tp mgkn terlupa..biasala, hal2 duniawi ni kn semuanya indah2 belaka...^0^

hardy_hunt2said...

sekadar peringatan..klu x nak buat xpa, kita x ble pksa org kn..terpulang la kpd kemahuan masing2...;)

hardy_hunt2said...

thanks @7efa3933682a318ddad724af77a6968d .sekadar pendapat peribadi...

amoiMiyaSyasaid...

setuju ! tapi ape yg kiter boleh buat , doakan supaya mereka berubah

cik tikahsaid...

tu la. ada akal x nak pk. susah manusia mcm tuh

Belogkayangansaid...

xtau nak tegur macam mana kalau kita sendiri yang pakai macam ni.. :(
nnt kata kubur lain2.. haih

hardy_hunt2said...

betul tu cik @6bd52bdd66ecbf46b1b5cc185b33d655 .semuanya dtg dr diri sendiri sebenarnya..

pondok usangsaid...

salam, tapi kan, seeloknya, buang la gambar diana amir tu, sebabnya, dia kan da bertudung sekarang, so x baik sekiranya, kita masih mengaibkan diri nya lagi,.. maaf kalau tersinggung.. tiada niat. =)

Mr. Hardysaid...

@pondok usang xpa,xda tersinggung pun..photo tu sebenarnya cuma sbg contoh ja,xda niat pun nk mengaibkan sesiapa..n rasanya x perlu buang kot gmbr tu,sbb klu sy buang pn melambak lg gmbr tu dekat google images...x kn nk suruh google take down semua photo tu kot?yg baik kita ambik yg buruk kita tolak tepi.have a nice day.salam (^__^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Amazing!