Wednesday, May 22, 2013

Malaysian Should Murder Sabah BN Politician??!

Nama amoi ni Venus Cheng Siew Fun.Sekarang dia duduk Australia.Tetapi ini bukan gambar amoi baru aku.Aku secara tak sengaja jumpa amoi ni masa tengah godek-godek dalam Facebook.Sekarang ni, dia antara amoi yang popularitinya sedang mencanak naik di internet disebabkan beberapa postingnya di Facebook.Sayang, harap muka ja cantik, tapi mulut dan hati bau macam longkang...

Aku pun tak tahu apa yang ada dalam kepala hotak amoi ni.Tapi apa yang dia tulis dalam akaun FB dia ni memang melampau.Tengok print screen di bawah, dan nilaikan sendiri...





Antara komen yang terdapat pada FB amoi tersebut...


Kalau nak puas hati lagi, boleh pergi ke link INI

Entahlah, mungkin fake account atau kena hack kot.Fake tak fake, hack tak hack kalau menurut Akta Keterangan 114A, pemilik akaun tetap kena bertanggungjawab terhadap content yang datang daripada akaun maya miliknya.Sipemilik harus membuktikan yang dia tidak bersalah terhadap content tersebut sekiranya wujud unsur-unsur jenayah dalam akaun miliknya.(Bagi yang kurang tahu, sila klik link di atas untuk keterangan lanjut tentang akta 114A)

Bagi aku, amoi ni memang BANGANG, seandainya apa yang tertulis dalam akaun FB ini adalah datangnya daripada kepala hotaknya sendiri.Tetapi boleh bertukar menjadi MALANG - sekiranya akaun FBnya ini telah dihack.Apapun, pihak berwajib harus menjalankan siasatan terhadap pemilik akaun dan rasanya report polis dah pun dibuat terhadap akaun ni.Kita tunggu dan lihat apa tindakan selanjutnya yang bakal diambil terhadap amoi ni.

Nasihat aku untuk amoi ni, kalau betul apa yang tertulis dalam akaun FB tu datang dari kepala hotak dia - "Leng moi a, u tak payah balik Malaysia la kalau betul u punya kepala hotak ada fikir ini macam.U duduk la Australia sampai bila-bila.Malaysia is not suitable for u..."

Kalau nak berpolitik, berpolitik la cara sihat.Nak sokong siapa pun itu lu punya hal.Masing-masing ada hak maa.Tapi janganlah berpolitik sampai jadi bangang macam ni...

What You Say?




Source : Facebook

6comments:

Vee Leasaid...

We dont call this berpolitik. Or maybe you can say it is, but then it's not professional at all. So,yeah. To me it's not berpolitik cos orang berpolitik masih jaga adab. Bukan menghina, mencerca, mencaci sesuatu pihak. Heh. Bangang abadi.

boni kacaksaid...

dia ni terlalu taksub agaknya.. tak perlulah macam tu kalau nak berpolitik sekalipun.. adeh

El Hardysaid...

Vee Lea wah very the angry la u hehe..for me it just another dirty politics who played by dirty people..dorg suka main kotor2, mau buat mcmna kn..kasi biar saja la they face the consequences...

El Hardysaid...

@boni kacak taksub yang melampau2 bro..ni la jadinya..taksub yang menakjubkan...hehe :)

fadh leyaniesaid...

ini macam mnunjuk kburukan diri, ada ke patut nk bunuh.. mana pergi peradaban.haha

El Hardysaid...

dia ni mmg x tau pasal peradaban kot..tu la yg jdnya berpolitik smpi jd bangang camni huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Amazing!