Thursday, November 14, 2013

2045 Initiative - Project Immortality (Kehidupan Abadi)


Assalamualaikum w.b.t

Lama tak menulis, jari jemari terasa kebas menekan butang keyboard.Al-maklum, blog dah lama bersawang.Apapun, untuk kali ini aku akan membawakan kepada anda semua yang masih sudi menelusuri idea dan pemikiran blogger seperti aku, sesuatu yang mind-blowing, yang akan membuatkan kita sama-sama berfikir untuk mencari jalan keluar daripada pemikiran 'inferiority complex', yang sering membelenggu medula oblongata kita...

Fikir, fikir, fikir...

Baiklah.Kali ini, aku akan mendedahkan dan cuba mengupas seringkas mungkin sesuatu yang rasanya belum ramai dikalangan kita yang mengetahui tentang kewujudan project gila geng jahat ini.Percubaan 'The Elite' yang secara terang-terangan mahu melawan kekuasaan Allah.Melawan takdir yang telah diciptakan Allah kepada manusia.Mereka cuba untuk merealisasikan impian immortality (kehidupan abadi) yang menjadi idaman mereka, demi untuk meneruskan penguasaan terhadap kelazatan duniawi yang mereka miliki.Bagaimana mungkin untuk merealisasikan impian gila mereka itu?Teruskan pembacaan.   

Project yang dinamakan sebagai 2045 Initiative ini, ketika ini sedang dijalankan oleh sekelompok saintis sekular Russia dipelopori oleh Dmitry Itskov.Menurut kefahaman aku, objektif utama project ini boleh dikatakan adalah untuk mewujudkan 'super human', iaitu memindahkan 'consciousness' (ataupun lebih tepat untuk dikatakan sebagai 'roh') dan personaliti seseorang itu kepada pembawa non-biological (avatar, iaitu lebih kurang seperti robot atau cyborg la senang cakap).Got it?


Ok.Aku akan cuba menggunakan bahasa semudah mungkin untuk menerangkan idea gila mereka ini.Saintis-saintis The Elite ini cuba untuk membawa keluar dan memindahkan 'roh dan personaliti' seseorang itu daripada badan kita yakni manusia, yang di diami ketika ini kepada host/pembawa yang baru, yakni ciptaan yang boleh dikatakan sebagai avatar atau robot.Maksudnya, roh dan personaliti seseorang itu cuba dipindahkan kepada 'badan' baru yang bersifat non-biological.Tidak berdarah, tidak makan, tidak minum,.Dan yang paling penting, imun dari penyakit, serta boleh diperbaiki.(dah namanya avatar/robot tentulah boleh diperbaiki bukan?)

Segala pemikiran dan consciousness (dan rasanya mereka juga cuba untuk memindahkan 'Ether' manusia kepada avatar yang mereka cuba hasilkan ini.Untuk memahami apakah yang dimaksudkan dengan 'Ether', anda disarankan untuk membaca artikel yang terdapat dalam blog re-matrix.Kredit untuk penulis blog) yang terdapat pada otak seseorang itu akan dipindahkan kepada otak tiruan, yang kemudiannya akan di'syncronize'kan dengan badan baru yakni avatar ini.Senang cakap la, seseorang itu akan dapat meneruskan hidupnya pada 'badan' yang baru ini dengan membawa sekali segala apa yang ada dalam kepala hotak dan pemikirannya serta 'Ether',  semasa berada dalam 'badan' yang terdahulu, yakni manusia.Dengan ini, dalam fikiran saintis-saintis gila ini, maka dapatlah mereka untuk mengelak daripada bertemu dengan Sakaratulmaut, yakni kematian...Nauzubillah....

Bagaimana, adakah anda sudah dapat memahaminya?Takda lah susah sangat untuk memahaminya bukan.Tapi kalau ada yang masih tak paham lagi rasanya tak dapek la den nak nolong eh.Hehe...

Ok mari kita teruskan.Project ini dikhabarkan akan melalui 4 fasa pembangunan, seperti yang tercatat pada gambar di bawah.


Berikut sedikit penerangan berkenaan 4 fasa pembangunan project gila ini (Untuk tidak mengubah maksud asal, korang baca ja lah dalam english k.Sebenarnya aku malas nak translate hehe.Kalau masih tak faham, gunalah google translate :) )


2015-2020 Plan

This phase of the plan includes the emergence of android ‘avatar’ bodies controlled with a ‘brain-computer’ chip interface (likely of RFID nature). This chip would be systematically established to issue ‘orders’ to the artificial body and eventually interlink with the artificial brain.

2020-2025

This time frame involves the linking of the human brain and robot with an ‘autonomous life-support system’, giving way to a new field of transhumanistic developments and further turning the human body into a bio-electronic ‘avatar’.

2030-2035

In this near-final stage, human consciousness is to be transplanted onto an artificial carrier or ‘brain’ creating ‘cybernetic immortality’. Artificial intelligence will emerge with robots likely taking the role of all military, police, and others. These robots will have their own form of artificial ‘consciousness’.

2045

The artificial brain turns into something that has no substance, linking into an ‘internet’ of sorts in which the ‘global consciousness’ network is established. Humanity is set to “become a new species” and forfeit any form of physical materialization.


....................................................

Baiklah.Rasanya anda yang membaca sudah dapat memahami serba sedikit apa yang cuba dilaksanakan dalam project gila ini bukan?Mereka cuba untuk mencipta kehidupan abadi.Mereka cuba untuk melawan takdir yang telah dituliskan untuk manusia sejak azali, yang mati itu pasti pasti akan datang, dan kita sebagai manusia harus menerima yang hari itu pasti akan datang dalam kehidupan setiap makhluk yang dicipta Ilahi....

Bagaimana, apa pendapat anda?Kongsikan di komen box ok.

Kesimpulan

Bagi aku, ini adalah satu percubaan untuk melawan kuasa ALLAH S.W.T.The Elite memang tidak akan pernah puas dengan kerosakan yang telah mereka lakukan dibumi ALLAH ini.Bala tentera Dajjal ini memang tidak akan pernah mengakui kekuasaan Rabbul Alamin....

Dunia ini pasti akan berakhir,Kehidupan di dunia ini hanya bersifat sementara, tiada yang kekal melainkan Dia Yang Maha Esa.


Firman ALLAH dalam Surah AL-Baqarah ayat 255 yang bermaksud : 

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya)"


Semoga bermanfaat untuk kita fikir-fikirkan.Wallahualam..





*Untuk pencerahan lebih lanjut tentang project gila ini, anda dipersilakan untuk membacanya dan membuat penilaian sendiri di 2045.com



2comments:

cik kaki ketawesaid...

Nauzubillahh....
giler lahh sape yg buat kajian2 ni..
sure sampai kiamat pun takkan mampu...
ni agenda yahudi lah ni...


maha suci Allah tuhan yang maha kekal...

El Hardysaid...

ini sbnrnya adalah perancangan 'the elite' utk mncabar hukum dan kekuasaan Allah..mereka cuba utk melawan Qada' dan Qadar yg telah ditakdirkn Allah kpd manusia,yg bhwsanya mati itu pasti akan tiba...

Wallahualam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Amazing!